بررسی وظایف حسابداری مالیاتی
نوشته شده توسط : hesab24

حسابداری مالیاتی یکی از شاخه های مهم در حسابداری محسوب می گردد که بجای صورت های مالی و عمومی، بر روی مالیات ها تمرکز می شود. این حسابداری با تهیه اظهارنامه مالیاتی و پرداخت نمودن مالیات سروکار دارد.

این حسابداری با توجه به اشخاص، مشاغل، شرکت و یا سازمان ها استفاده شده و برای کسب  کارهای حسابداری، بسیار پیچیده است. باید این نکته را فراموش نکنید که هزینه های موجود در مالیات، حتما باید مورد بررسی قرار گیرد. همچنین دو اصل برای ایالات متحده وجود دارد که حتما باید در حین حسابداری، مورد استفاده قرار گیرند. مورد اول به اصول حسابداری مربوط است و مورد دوم حسابداری مالی و یا همان اصول حسابداری است که حتما باید به آنها توجه نمایید.

حسابداری مالی همانطور که از نامش پیداست برای معاملات مالی استفاده شده و دارای بار مالیاتی که واحد تجاری و نحوه ارتباط آن با محاسبه مالیات و تهیه نمودن سند مالیاتی مورد توجه، قرار می گیرد. این صنف به قدری پیچیده است که حتی سازمان های دیگر از لحاظ قانونی از مالیات معاف هستند و از حسابداری مالیاتی استفاده می کنند.

به عبارتی کلی حسابداری مالیاتی برای یک سازمان معاف از مالیات ضروری بوده و حتما باید سازمان ها بازده سالانه خود را ارائه دهند.

اکثر شرکت ها به دنبال فرد بسیار مجربی هستند که بتوانند حسابداری مالیاتی را به آن فرد واگذار نمایند تا تکالیف مالیاتی هم به صورت درست و هم به صورت نظم انجام گیرد. در ادامه قصد داریم شما را با حسابداری و تعریف مالیات بیشتر آشنا کنیم و بگوییم چه افرادی مشمول آن هستند که بتوانند مالیات بپردازند.

وظایف حسابداری مالیاتی  یک سیستم چیست؟

به عبارتی حسابداری به مجموعه فرآیندی گفته می شود که جمع آوری، طبقه بندی و حتی خلاصه کردن اطلاعات را انجام می دهد تا افراد بتوانند درون سازمانی همچون مدیران و یا برون سازمانی همچون بانک ها استفاده کنند.

به صورت کلی این افراد یک نظام پردازش اطلاعات هستند که داده های خام را به خوبی دریافت نمودن و آن ها را نظم می دهند. مبنای تصمیم گیری، اشخاص ذینفع است که سرمایه گذاران دولت و غیره قرار می گیرد.

تعریف مالیات و چه کسانی مشمول آن می شوند؟

قبل از آنکه به پرداختن مالیات بپردازیم، باید بگوییم که مالیات بر حسب تعریف سازمان همکاری و حتی توسعه اقتصادی پرداختی است و این امکان وجود دارد که به شخص، موسس، دارایی و غیره تعلق گیرد. هر شخص حقوقی ایرانی، به نسبت کلیه درآمدهایی که در ایران و حتی خارج از ایران تحصیل می نماید، با توجه به نسبت درآمدهایی که بابت واگذاری امتیازات و یا سایر حقوق خود، کمک فنی، عایدش می گردد، از ایران تحصیل می کند.

در واقع باید بگوییم که مالیات در ایران به صورت دو دسته بوده که به آن هم مالیات غیر مستقیم و هم مستقیم می گویند. مالیات غیر مستقیم مانند نوشابه، سیگار، فرآورده نفتی و سایر است. و مالیات مستقیم شامل، مالیات بر ارث، مالیات بر درآمد، مالیات بر مشاغل، مالیات بر حقوق و شرکت های دیگر نیز گفته می شود. برخی از افرادی که اقتصاددان هستند، مالیات را در مقابل مصرف، دفاع می کنند و اعتقاد بر این دارند که این شیوه به خوبی عادلانه تر است.

هدف اصلی حسابداری مالیاتی چیست؟

هدف اصلی حسابداری مالیاتی در این است که نظارت بر وجوه نقد و غیر نقدی است که وارد و یا خارج از شرکت شده است. هدف کلی این مورد رسیدگی نمودن به موضوع مالیات بر درآمد و پیگیری نمودن معافیت های مالیاتی است که برای تشویق های مالیاتی و غیره نیز استفاده می شود. این حسابداری، جهت جلوگیری نمودن از بروز جرائم مالیاتی سنگین و بهره مند ساختن واحد اقتصادی است تا بتوانند با استفاده از این موراد، از تضرر شرکت جلوگیری نموده و سود برساند.





:: برچسب‌ها: وظایف حسابداری مالیاتی ,
:: بازدید از این مطلب : 60
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 29 بهمن 1402 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: